SÜREKLİ YORGUN OLMANIZIN 10 NEDENİ

Ağustos 07, 2017







Sürekli yorgun, halsiz ve bitkin hissetmenizin sağlık açısından bir çok nedeni vardır. Bu gibi durumlarda doktorunuza başvurmadan altına çizerek söylüyorum vitamin takviyesi ve benzeri ilaçlar kullanmayın aksine yan etkilere maruz kalabilirsiniz. Doktorunuz kontrolü ile belirli kontrollerden, kan testlerinden geçerek doktorunuzun tavsiyelerine uygun ilaçlar kullanmanızı öneririm.

Şimdi gelelim sürekli yorgun, halsiz ve bitkin olmamızın altında yatan sebeplere, 10 madde ile açıklayalım


1-D vitamini eksikliği yorgunluk ve halsizliği tetikler. D vitamini için vücudunuzun güneşe ihtiyacı vardır. Mayıs ayından Kasım ayına kadar 11 ila 15 saatleri arası açık tenliler 15-20 dk arası, koyu tenliler ise 35-40 dk arası güneşten faydalanmalıdır. 








2-Depresyonda olabilirsiniz. 





3-Yeteri kadar uykunuzu alamıyor musunuz? Bu durumda gün içinde yorgun düşmenize neden olabilir. Bu yüzden yetişkinler günde en az 7 veya 8 saat, çocuklar ise 9 ila 10 saatten fazla uyumamalıdır. 


                                                         



4-Yetersiz beslenme ile oluşan enerji eksikliği, bitkinlik ve kan şekerinin düşmesi sonucunda kişinin yorgun hissetmesine neden olur. Günde düzgün bir şekilde 3 öğün yemek yiyerek bu durumu kontrol altında tutabilirsiniz. 




5-Kansızlık ve demir eksikliği gibi konularda halsizliği tetikler. Doktorunuza danışarak (Demir,B12,Folikasit gibi…) ve iyi ve yeterli beslenme ile çözümünü bulabilirsiniz…



                                         




6-Aşırı kafeinden uzak durun çayınızı, kahvenizi her zaman bir ayarda için aşırısı yorgun düşmenize neden olabilir.

                                           
             

7-Vücudunuzu susuz bırakmayın günde yaklaşık 2.5 ila 3 litre arası su için. 




8-Alerjiniz olan besinlerde halsizliğe neden olabilir. Neden olan besinleri öğrenerek vücudunuza almamanızı tavsiye ederiz. 




9-Düzenli olarak yürüyüş yapın. Günde ez an 7000 adım atın. Hareketsiz kalmak aşırı halsizliği tetikler. 



10-Seratonin hormonu yetersizliği de halsizliğe neden olabilir. Düzenli bir şekilde çikolata yiyerek bu durumun üstesinden gelebilirsiniz.









You Might Also Like

0 yorum

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı